Tippek

Értékálló örömforrás

Az arany szó hallatán sokaknak az ékszer, a szépség, a csillogás az első amire gondolnak, másoknak a befektetés, biztonság, állandóság és értékállóság jut eszébe.

 A Zemef Kft. reklámarcának Nótár Maryt választottuk, mert minden megvan benne, amit a márkánk képvisel. Mary munkássága példaértékű, már 20 éve a pályán van, sokaknak kedvence, példaképe. A hagyomány tisztelete, új – modern irányzat képviselete, szépség, csillogás, egyediség és még megannyi jellemző, ami miatt nem volt kérdés, hogy miért legyen pont Ő a márka képviselője.

 A kampányfotózás alkalmával az aranyat nem csak, mint ékszert mutattuk be, hanem az étel helyére behelyettesítettük, szimbolizálva azt, hogy az ékszer, csak úgy, mint az étel egyfajta örömforrást megtestesít.

 Az arany – bár önmagában nem létszükségletű – ugyanakkor a szépség és elegancia mellett egy értékálló anyagi fedezetet nyújt a jövőre nézve nekünk és gyermekeinknek, unokáinknak egyaránt.

 Sokakban felmerül a kérdés, hogy az arany mennyire jó befektetés, mennyire értékálló?

Bár elmarad a hozama például a részvényekétől, de ezzel együtt a volatilitása, tehát az értékének az ingadozása is kisebb azoknál.

Összegyűjtöttünk pár tényt, hogy az arany nem elhanyagolható szépsége mellett még miért érdemes aranyba fektetni pénzünket.

Válság idején is biztos anyagi forrás

 Az arany egyik legfontosabb és talán legismertebb tulajdonsága, hogy a válságok idején is jól teljesít. Likvid eszközként abból szokott profitálni, hogy a befektetők menedéket keresnek a pénzüknek, különösen a rendszerszintű piaci problémák idején, amikor a befektetők hajlamosak elfordulni a részvényektől. A statisztikák azt mutatják, hogy az arany a többi jó minőségű likvid eszköznél jobban teljesített a válságok idején.

AZ ARANY DIVERZIFIKÁLÓ HATÁSA

Az arany árfolyama statisztikailag elhanyagolható vagy minimális mértékben mozog együtt a többi fő eszközosztállyal, például az árupiaci termékekkel, s az áraikat mozgató keresleti-kínálati viszonyok is eltérnek. Ezért az arany hatékony diverzifikáló eszköz, és különösen egy gazdasági visszaesés idején csökkentheti egy portfólió kockázatát és volatilitását.

AZ ARANY A VILÁG LEGERŐSEBB VALUTÁJA

 Az elmúlt évszázadban az arany hozama az összes főbb devizáét is jelentősen meghaladta. Különösen, amikor a vezető gazdaságok fizetésképtelenné váltak, emiatt a valutáik lefelé menő spirálba kerültek, vagy az aranystandard végén 1971-ben, amikor az arany szabadon lebegő valutává vált. Ettől fogva a jegybankok korlátlan mennyiségben nyomtathattak pénzt monetáris politikájuk támogatása érdekében, miközben a felszíni aranykészlet átlagosan csupán évi 1,5-2%-al nőtt. A nagyobb központi bankok által a 2008-2009-es pénzügyi válság kirobbanása óta alkalmazott agresszív, nem konvencionális monetáris politikák eredményeként az államadósságok is megugrottak, amik a hitelkockázatok jelentős emelkedéséhez vezettek. 

A Fed mérlegfőösszege 2008 óta az ötszörösére nőtt, az Európai Központi Banké 110, a Bank of Japané 260, a Bank of Englandé 340 százalékkal, miközben a felszíni aranykészletek csak 15 százalékkal gyarapodtak.

AZ ARANY MEGVÉD AZ INFLÁCIÓ VESZÉLYÉTŐL

Sok befektető azért vesz aranyat, hogy védekezzen pénze infláció miatti leértékelődése ellen. Értékőrző tulajdonsága különösen magas infláció idején válik nyilvánvalóvá. Ugyanakkor számos tanulmány szerint az arany defláció idején is segít – kvázi alternatív valutaként –, ami különösen akkor válik szembetűnővé, ha a defláció negatív kamatokkal társul. Forrás: www.conclude.hu

AZ ARANY VILÁGSZERTE ÉRTÉKES

 Minden földrészen az arany értéknek számít, így bárhová is utazol és van nálad arany ékszer vagy befektetési arany, mindenhol magas áron tudod tovább adni.